Ayurvedisk mandel skönhets behandlingar

Ayurvediska mandelskönhetsbehandlingar – för din snygga hud

Ayurveda är ett holistiskt medicinskt system som inkluderar örtmedicin, okonventionella terapier och traditionella behandlingar för olika störningar inklusive hud, nagel, hår, tänder, matsmältningssystem, andningsorgan, matsmältningssystem, kroppsutseende etc. Ayurveda är ett naturligt skönhetsbehandlingssystem utvecklat i Indien för mer än tusen år sedan. Ayurvediska läkemedel härrör från en medicinalväxt som kallas Ayurveda eller “sökandet efter liv” eftersom Ayurvedas mål är att hitta evigt liv (så mycket som möjligt utan åldrande) genom att bevara kroppens och sinnets natur.

Hud- och hårbehandling

Ayurveda använder ett stort utbud av botaniska och växtbaserade ingredienser, många betraktas som “örtmediciner”, inklusive ingefära, korn, frön, rötter, frukter, bark, löv, frön och nötter. Bland dessa anses mandlar och mandelolja vara mest fördelaktiga på grund av deras rika innehåll av Omega-3-fettsyror som är viktiga för att bibehålla hälsan. Dessa oljor har höga halter av protein, vitamin E, vitamin B-komplex och mineraler som järn, fosfor, magnesium, kalium, natrium, zink, koppar och kalcium. Därför är ayurvediska oljor mycket effektiva för att läka olika störningar i hud och hår.

Effektiv för alla åldrar

Det är ett av de mest populära naturläkemedlen och rekommenderas för människor i alla åldrar. Många av de ayurvediska oljorna som används i hud- och hårvård är mycket effektiva för att kontrollera talg och hålla håret och huden frisk. Talg är en naturlig olja som produceras av talgkörtlarna som finns under huden. När mandeloljor och andra ayurvediska oljor appliceras på hårbotten, håret, naglarna och håret, förvandlas oljorna till enzymer som bryter upp talg inuti håret och hårbotten. Dessa enzymer hjälper till att kontrollera håravfall, kamma bort smuts och ge en glans.

Detta används också för att behandla mjäll. När dessa oljor appliceras i hårbotten absorberas de i blodet och cirkulerar genom hela kroppen. Dessa naturliga oljor är mycket bra för att ta bort döda hudceller från huvudet och håret. De är också effektiva vid behandling av huvudlöss, eftersom de sägs vara antibakteriella, antivirala, antisvamp och antimikrobiella.

Håravfallskontroll

Oljan kontrollerar också inflammation, vilket minskar risken för psoriasis i hårbotten och håravfall. I själva verket rekommenderar Ayurveda denna olja för användning vid behandling av olika hår- och hudproblem, som inkluderar mjäll, löss, plack, psoriasis, sår i huvud och hårbotten, eksem, sår, brännskador och sår. Denna typ av olja används också för att eliminera njursten och minska inflammation i sår. Mandeloljetvålar och schampon är mycket användbara för att mjuka håret. Dessutom gör de håret blankare och friskare.

Förutom hårvård rekommenderas också hudbehandling av Ayurveda. För en frisk hud rekommenderas att du använder Aloe Vera-behandling två gånger eller tre gånger dagligen. Det är också användbart för att kontrollera akne, förbättra matsmältningen, svullnad och feber. Därför är Ayurveda Almond Beauty Behandlingar inte bara bra för din hälsa utan är också bra för ditt utseende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *