Ekologiska skönhetsprodukter du kan göra hemma

Organiska skönhetsprodukter: Val

Kokosnötter innehåller mycket antioxidanter. De erbjuder också en rik näringskälla, särskilt C-vitamin och fettsyror, som hjälper till att skydda kroppen från fria radikaler. Om du vill mjuka dina händer med organisk tvål, försök blanda hackade kokosnötter med olivolja. Detta är ett utmärkt handskakande recept för husgäster och de som behöver lite extra massage på jobbet!

Tvåltillverkning

En annan rolig idé för hemlagad tvåltillverkning är att använda ingredienser från hela huset, som torkade blommor, nötter eller teblad, för doft. För att göra eterisk bas eller tvål, kombinerar du helt enkelt lika delar olivolja och lavendel eteriska oljor. Lägg inte till något färgämne när du gör ren essentiell tvål eller bastvål. Ren tvål används bäst direkt från flaskan, vilket vanligtvis är dyrare än den kosmetika eller kroppstvätt som du kan köpa i butiken.

Handdesinfektionsmedel finns i olika dofter. Prova att kombinera lika delar citronsaft och salt för ett uppfriskande alternativ till den traditionella bartvålen. Du kan mjuka händerna med blandningar av kokosnötolja och olivolja för handkräm eller en rengöringsrengöringsmedel. När du skapar en handkräm för en baby eller mjukgör huden för åldrande kunder är det ofta bäst att använda ren kokosnötolja för rengörings- och skummande komponenter.

För att lugna torr eller sprucken hud, prova blandningar av sheasmör, olivolja och kakaosmör. För torr sprucken hud kanske du vill lägga till några droppar eterisk växtolja, såsom lavendel. För ett skum som låser in fukt och håller smuts ur porerna, kanske du vill använda rent kakaosmör. För naturliga kropps- och ansiktsrengöringsmedel eller lotioner kan du mjuka händerna med organiska tvålblandningar av sheasmör och avokadoolja.

Ett bra alternativ till vanlig tvål är natron. Lägg till ett par droppar i dina hemlagade tvålar eller fuktgivande skrubbar och ge dem en härlig naturlig doft. Andra alternativ inkluderar blandning av lika delar palmolja med vatten och användning av den för att återfukta och konditionera huden.

Som du kan se finns ekologiska skönhetsprodukter i ett brett utbud. Med lite forskning kommer du att kunna hitta de bästa för dina behov och personliga preferenser. Om du letar efter en bra rengöringsmedel eller kroppsskrubb, experimentera med några av de organiska ingredienserna som nämns ovan. Om du vill behandla solbränna snabbt och naturligt, använd rent sheasmör. Genom att ta dig tid att undersöka lite kommer du snart att få de ekologiska skönhetsprodukterna du behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *