Skönhetstips – Hembakad citronhudvård

Enkla men ändå effektiva hemgjorda skönhetstips – Hemlagad nagelvård

Rengöring med citronsaft är ett av mina favorit hemgjorda skönhetstips. Det finns många rengöringsprodukter tillgängliga på marknaden som påstår sig vara “helt naturliga” och säkra att använda. Jag tvekade dock att använda sådana produkter eftersom jag är allergisk mot citruskemikalier. Men jag undersökte lite på internet och fick reda på att citroner innehåller naturliga syror som kan hjälpa till att ta bort döda hudceller, smuts och olja från ansiktet och håret. Citronsaft är också känt för att ha desinfektionsmedel, varför det också används i många hemmet för rengöring och läkning av olika hudproblem.

Havssaltgel

En av de saker jag använde för att rengöra mina händer och naglar när jag var ute och campade i skogen gnuggade Nature’s Miracle Dead Sea saltgel på mina fingrar och naglar. Efter några timmars gnugga mina händer och naglar med saltgel från Döda havet började mina naglar se vitare och ljusare ut. Jag märkte också att mina händer och naglar kändes mycket mjukare efter rengöring med saltgeln från Döda havet. Trots att jag normalt inte använder kommersiella produkter för mina naglar, bestämde jag mig för att prova Saltgeln från Döda havet och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Jag känner mig mer energisk nu när jag har tagit hand om mina naglar och händer.

Ett annat hemmedel för att hålla naglar och hud snygga är att använda olivolja. Jag brukar lägga en tesked av denna olja i handen och applicera en enkel gnugga på mina naglar. Sedan sköljer jag händerna och huden med varmt vatten och torkar. Jag använder cirka 2 teskedar olivolja i min fuktgivande kräm.

Använd olivolja

När jag applicerade min olivoljemask såg jag att mina naglar blev mörkare än vanligt. För att få mig att må bättre sätter jag droppar lavendelolja och honung på min hud och naglar. Lavendelolja hjälper till att mjuka upp huden och behandla dina naglar och hudvård. Honung är rik på antioxidanter, så det är bra för din kropp och hud. Båda ingredienserna hjälper till att förbättra naglarnas och hudens tillstånd.

Använd ägg

Ett annat enkelt hemmedel som jag hittade när jag letade efter enkla men ändå effektiva hemlagade skönhetstips är att använda ett ägg. Du måste slå ägget med tänderna i några minuter tills äggvita är klara. Du kan sedan tvätta äggviten under rinnande vatten för att ta bort alla spår av ägget. Använda äggvitor gör dina naglar och huden mjukare och mjukare. Äggets naturliga blekningskraft kommer kraftigt att minska uppkomsten av mörka fläckar som orsakas av missfärgade naglar.

Om du letar efter enkla men ändå effektiva tips för vackra naglar och hud, leta inte längre eftersom dessa tips är väldigt enkla att följa. Med bara några minuter varje dag kan du göra stora förbättringar i hur dina naglar ser ut. Inte bara kommer du att kunna spara tid och pengar på att köpa konstgjorda naglar i butiken, du kommer också att upptäcka att du får en friskare hud och naglar som ett resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *