Budget skönhet Tips – Hur bli av med akne

Budgetskönhetstips – 3 jordvänliga skönhetstips för att vitalisera och förnya din hud

Du kan använda budgetskönhetstips för att döda bakterier som orsakar akne. Bakterier är mikroorganismer som orsakar akne och om din kropp inte producerar tillräckligt med de ämnen som bekämpar dessa bakterier kommer du att vara benägen för ett utbrott av akne. Bakterier kan växa i hårsäckarna, talgkörtlarna och porerna. När det saknas bakterier finns det inget sätt för hårsäckarna eller körtlarna att kasta bort de oljor de producerar.

Ingredienser för att döda bakterier

Du kan döda bakterier genom att använda antibakteriella hudprodukter som innehåller tea tree-olja eller liknande ingrediens. Det finns också andra organiska ingredienser som kan vara effektiva. När du väljer en antibakteriell produkt, läs etiketten noggrant och följ sedan bruksanvisningen. De flesta kommer i gel- eller krämform men du kanske också vill överväga ansiktsvask och lotion.

Fruktgrönsaker

Ett annat bra budgettips för att bli av med akne är att äta mer frukt och grönsaker. Frukt och grönsaker är rika på antioxidanter. De hjälper till att skydda hudcellerna från skador och inflammation som orsakar akne. Du kan också använda mogna frukter och renade frukter och grönsaker för att göra en utsökt juice. Att dricka minst åtta glas vatten varje dag är ett utmärkt sätt att döda bakterier och minska akne.

Bli inte stressad

Stress är också känt för att bidra till akne. Att få tillräckligt med sömn, träna och minska stress hjälper till att rensa akneutbrott. Träning frigör endorfiner, som är naturliga smärtstillande medel och de är bra för att minska inflammation och lugna kroppen. Du kan också försöka lägga till motion i din dagliga rutin.

te träd olija

Ett bra tips för att döda bakterier och minska inflammation är att använda tea tree-olja. Tea tree olja har naturliga antiseptiska egenskaper och har använts för att behandla akne i flera år. Den kommer i en enkel tonic som du blandar med vatten. Vissa människor använder också vätskan som en mask för att behandla finnar och pormaskar medan de slappnar av.

För en friskare hud, försök att dricka mer vatten och håll dig borta från hårda rengöringsmedel och skrubbar som kan torka ut huden. Exfoliering med sockerfri babyolja är ett utmärkt sätt att förbättra hudens hälsa och hålla den hydratiserad. Naturliga organiska hudvårdsprodukter för hela kroppen blir mer allmänt tillgängliga och innehåller inga skadliga kemikalier eller toxiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *