Känslig hudvård på sommaren

Det är inte ovanligt att människor har känslighetsproblem när de åldras. Detta är särskilt vanligt i ansiktsområdet där människor tenderar att gnugga sina händer och ansikten hela dagen. När det gäller känslig hudvård på sommaren är det absolut nödvändigt att använda en mild ansiktsrengöring med SPF 15 och en bra toner. Anledningen är att de flesta inte använder solskyddsmedel när de är ute i solen och det är det som får solens skadliga strålar att skada ansiktet.

Ansiktstvätt

De flesta toners och masker som är avsedda för känslig hud på sommaren kommer också att rengöra ansiktet men det blir väldigt torrt och borttaget av naturliga oljor. Att använda ansiktsvask varje dag på sommaren kan vara svårt eftersom många har bomullshår eller ull i ansiktet och dessa drar åt huden. Att använda rätt rengöringsmedel och toners i kombination med rätt produkter kan dock minimera denna effekt till ett minimum. En ansiktsvask kan användas på morgonen och en gång på kvällen som en del av din rutin.

Du kan köpa en mjuk tvål i en hälsokostaffär eller varuhus och använda den regelbundet som en del av dina ansiktsrengöringsmedel och toners. Tvålen rengör också huden och avlägsnar den från överflödig olja och smuts. Du kan också lägga till en olivolja och massera in den i huden innan du tvättar så att du får en rik fuktgivande effekt när du tvättar.

Fuktar kroppen

När ditt ansikte är rent kan du återfukta kroppen med en lätt olja som kokosnötolja. Du kan också använda en SPF-kräm som har formulerats för känslig hud på sommaren för att skydda huden från solen. Vissa människor kommer till och med att använda en baskräm före fuktgivare och solskyddsmedel. När det gäller känslig hud måste du hålla dig borta från mineralolja. Mineralolja täpper till porerna och orsakar utbrott, vilket gör det svårt för känslig hud att andas.

Solskydd

Dina ögon ska vara väl fuktade och innehålla solskyddsmedel på sommaren. När du går ut i solen bör du använda en fuktighetskräm i ansiktet samt en hög SPF-kräm på armarna, bröstet och ljumsken. Om du har torr hud runt munnen och näsan, använd ett rent lock för att förhindra att skräp faller in i dessa områden. För alla områden med känslig hud bör du alltid använda parfym. Undvik parfymer som innehåller alkohol eftersom det ökar känsligheten.

Känslig hud behöver noggrann hantering under sommarmånaderna. Det är viktigt att komma ihåg att ta hand om huden ordentligt genom att använda rätt produkter och undvika kemikalier som kan orsaka en reaktion. Känslig hud behöver också mycket vila så att kroppen kan läka och återgå till normala funktioner. Det bästa rådet för att skydda din känsliga hud under sommarmånaderna är att följa de enkla stegen ovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *